Bezig met laden...
Algemene tandheelkunde
Algemene Tandheelkunde is in de eerste plaats een (half) jaarlijkse controle, dit is zeer belangrijk, onze praktijk besteed veel aandacht aan preventieve tandheelkunde en door middel van digitale rx-overzichtsopname kunnen we tandbederf vroegtijdig detecteren en krijgen we een beter zicht op tandwisseling of doorbraak van de verstandskiezen.


Meekomen tijdens de controle van de ouders of broers en zussen is meestal het ideale moment om op een leuke manier kennis te maken met de tandarts. Preventie van tandbederf is de voornaamste taak van onze kindertandartsen. 6-maandelijkse preventie controles worden aangewezen vanaf 2,5 jaar. Vanaf de doorbraak van melktandjes raden wij aan om 1 maal per dag met peutertandpasta te poetsen, vanaf 2 jaar, 2 maal per dag.


Dit is een vakgebied, waarbij de tandarts zich bezig houdt met het verfraaien van het uiterlijk van de patiënt. Aangezien de tanden en kiezen een belangrijke rol spelen bij het uiterlijk stellen patiënten steeds vaker hogere eisen aan de esthetiek van hun tanden en kiezen.


Bleaching is een cosmetische behandeling van de natuurlijke tanden. Een uitgangspunt hierbij is dat behandelingen aan het gebit uitsluitend door bevoegden mogen plaatsvinden. Er zijn diverse soorten bleekmethoden. Wij maken een onderscheid in twee categorieën, de home- en office bleaching.


Specialisaties
Parodontitisch is afgeleid van het Grieks en betekent ontsteking van de weefsels die zich rondom (=peri) de tand (=odontos) bevinden. In een eerste fase van de infectie treedt tandvleesontsteking op als gevolg van tandplaque die op de tanden achterblijft. Dit zien we vooral als de tanden onvoldoende gepoetst worden. Het tandvlees is dan gezwollen, ontstoken en bloedt bij het poetsen van de tanden. Indien dit wordt behandeld zal de ontsteking zich verder verspreiden in het kaakbot en zullen de tanden langzamerhand loskomen (“uitgroeien”). Het hele proces is over het algemeen totaal pijnloos.


Een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd, is een tandheelkundige bewerking, waarbij de bloedvaten (pulpa) van het wortelkanaal van een tand of kies verwijderd wordt en de ontstane ruimte wordt opgevuld.


Tandheelkundige implantaten zijn kunstmatige tandwortels die dienen als vervanging voor ontbrekende tanden. Onderzoek toont aan dat het weefselvriendelijke oppervlak van tandheelkundige implantaten het vastgroeien aan het kaakbot ervan stimuleert. Als het zover is, kan de kroon, brug of volledige gebitsprothese op het implantaat of de implantaten worden bevestigd. Uw nieuwe tanden zijn nu bijna niet van uw natuurlijke tanden te onderscheiden.


Kaakchirurgie, stomatologie of mondheelkunde is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met heelkundige ingrepen op het kaakbeen en de omgeven weefsels.


Opgelet! Voor orthodontie hebben wij spijtig genoeg een patiëntenstop indien u nieuwe patiënt bent. Voor invisalign kunnen tieners en volwassenen nog steeds terecht. Orthodontie is een tandheelkundig specialisme die zich erop toelegt fouten in de gebitsontwikkeling te corrigeren. Al heel jong kan men bij een kind vaststellen of hij al dan niet nood zal hebben aan een beugel.


Voor tandheelkundige zorgen onder volledige verdoving (narcodontie) komen mensen in aanmerking die niet via een normaal tandartsbezoek kunnen behandeld worden


Het plannen van de behandeling begint met een uitvoerige en nauwkeurige beoordeling van de individuele situatie. Deze mag niet alleen beperkt blijven tot het onderzoeken van de complete mondholte, het tandvlees , de tanden en het kaakbot (implantaten), maar ook rekening houden met de algemene medische toestand en eventuele chronische aandoeningen.