Bezig met laden...

Algemene Tandheelkunde is in de eerste plaats een (half) jaarlijkse controle, dit is zeer belangrijk, onze praktijk besteed veel aandacht aan preventieve tandheelkunde en door middel van digitale rx-overzichtsopname kunnen we tandbederf vroegtijdig detecteren en krijgen we een beter zicht op tandwisseling of doorbraak van de verstandskiezen.

Waarom is het zo belangrijk?

Door een goed onderhoud legt u zelf de basis voor het behouden van uw tanden. Ons team van tandartsen zorgt ervoor dat de conditie van het gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Uiteindelijk wil iedereen mooie tanden behouden. De tandarts kan tijdens de controle sturing geven en is er natuurlijk ook om ongemakken te verhelpen. Tijdens de periodieke controle bekijken wij de volgende punten:

Cariës (gaatjes)

Het consumeren van teveel zoete en of zure etenswaren en dranken is schadelijk voor het glazuur van de tanden waardoor gaatjes meer kans krijgen. Helaas is het krijgen van gaatjes niet altijd te wijden aan een slechte verzorging van het gebit.

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne begint thuis. Door goed te poetsen en het gebruik van de juiste middelen (zoals flossen) is het mogelijk om de vorming van tandplak tegen te gaan en ontstekingen te voorkomen. Naast een tandsteenreiniging geven onze tandartsen ook nog goede tips mee over hoe je problemen kan  voorkomen.

Hoe gaan we te werk?

Onze tandartsen controleren je gebit nauwlettend op gaatjes,  tandplak en tandsteen. Vervolgens wordt je tandvlees gecontroleerd of dit gezond is of er problemen zijn.  Als afsluiter worden je tanden gepolijst daarvoor wordt een korrelige pasta gebruikt. Het helpt oppervlakkige tandaanslag te verwijderen.