Bezig met laden...

Opgelet! Voor orthodontie hebben wij spijtig genoeg een patiëntenstop indien u nieuwe patiënt bent. Voor invisalign kunnen tieners en volwassenen nog steeds terecht.

Orthodontie is een tandheelkundig specialisme die zich erop toelegt fouten in de gebitsontwikkeling te corrigeren. Al heel jong kan men bij een kind vaststellen of hij al dan niet nood zal hebben aan een beugel.

Waarom een ortho-behandeling laten uitvoeren?

Door een foute groei van de onder- of bovenkaak. De kaaksbeenderen kunnen voorbeeld te snel, te traag, of in de verkeerde richting groeien. De orthodontist zal aan de hand van de aangepaste apparatuur zoals de befaamde beugel, de kaakgroei terug in de juiste richting laten gewennen. Een ander probleem kan de plaatsing van de tanden zijn. Ze staan onregelmatig, niet netjes op een rij, of boven- en ondergebit passen niet goed op elkaar. Daardoor laat de esthetiek misschien de wensen over, of de tanden poetsen lukt niet meer zo goed. Ook hier kan de orthodontist helpen, om de tanden op de juiste plaats te brengen en dit zowel bij kinderen als bij volwassen patiënten.

Hoe gaan we te werk?

Een behandeling met een beugel is meestal een werk van langere duur. Dit betekent dat het dragen van blokjes vaak 2 jaar of langer kan duren, afhankelijk van de beginsituatie. Wanneer de blokjes op de tanden staan, is het de bedoeling  op elke nieuwe afspraak te evalueren wat er de voorbije tijd is gebeurd, vanwaar de situatie is gestart en waar we naartoe willen. Als orthodontist gebeurt het uitdrukken van de duurtijd van een behandeling in ‘controles’ dit wil zeggen dat we van tevoren schatten hoe lang de behandeling ongeveer zal duren, maar dit wordt bij de start steeds vermeld in ‘aantal controles’, niet in ‘aantal maanden’.

Tussen twee controles liggen 4 à 6 weken. Er wordt steeds gestart vanuit een opgesteld “behandelplan” waarin wordt vastgelegd hoe de tanden tot een ideale situatie zullen worden verplaatst.

Wij werken ook met invisalign. Meer weten hierover? Ga naar www.invisalign.be

Tijdens de orthodontie-behandeling is de 6-maandelijkse controle bij de eigen tandarts zeer belangrijk en niet te vergeten!