Tandheelkundige implantaten zijn kunstmatige tandwortels die dienen als vervanging voor ontbrekende tanden. Onderzoek toont aan dat het weefselvriendelijke oppervlak van tandheelkundige implantaten het vastgroeien aan het kaakbot ervan stimuleert. Als het zover is, kan de kroon, brug of volledige gebitsprothese op het implantaat of de implantaten worden bevestigd. Uw nieuwe tanden zijn nu bijna niet van uw natuurlijke tanden te onderscheiden.
Waarom worden implantaten gebruikt?
Implantaten kunnen worden gebruikt voor diverse soorten tandheelkundige oplossingen. Anders dan bij een traditionele brug, kan bij een enkeltandsvervanging een tand worden vervangen door een implantaat zonder dat de aangrenzende tanden beschadigd hoeven te worden. Bruggen die zijn vastgezet met een implantaat, staan op zichzelf en zijn niet afhankelijk van de omliggende tanden. Door een brug te bevestigen op implantaten, zijn minder esthetische bevestigingsmethodes, zoals klemmen, niet meer nodig.
Tandimplantaten zijn een bewezen eenvoudige en duurzame oplossing voor het herstellen van tanden, ongeacht de oorzaak van het tandverlies. Na een grondig onderzoek van uw medische geschiedenis, kunnen wij u vertellen of tandheelkundige implantaten voor u de juiste oplossing zijn. Iedereen die door letsel, ongeval, ziekte of tandbederf één of meerdere tanden is verloren, kan in aanmerking komen voor tandheelkundige implantaten. Er zit geen leeftijdsgrens aan vast. De beslissende factor is dat de kaak niet meer groeit en dat er nog voldoende goed, gezond kaakbot aanwezig is. Als de hoeveelheid kaakbot onvoldoende is, kan dit opnieuw worden opgebouwd.
Hoe gaan we te werk?
Steriliteit en hygiene zij hier een absolute must. Het plaatsen van implantaten is absoluut pijnloos. De plaatselijke verdoving schakelt het pijngevoel volledig uit. Wel blijft u voelen dat er iets gebeurt. Na onderzoek door de kaakchirurg volgt een gesprek met uitleg over de behandeling. De eerste 6 uur na de ingreep mag u niet eten en geen zeer warme, zeer koude of alcoholhoudende dranken gebruiken en zeker NIET roken. Na deze eerste dag dient u de mond gedurende een week te spoelen met het voorgeschreven mondspoelmiddel en NIET te roken. Na de behandeling is het normaal dat u pijn krijgt. U kunt de pijn bestrijden met de voorgeschreven pijnstillers. De plaatselijke verdoving is na 2 a 4 uur uitgewerkt. Het is raadzaam om de eerste dagen de pijnstillers volgens voorschrift te gebruiken. Een dikke wang, een blauwgele verkleuring en een verminderde mondopening is normaal. Deze klachten nemen na 3 tot 5 dagen weer af.