Bezig met laden...

Meekomen tijdens de controle van de ouders of broers en zussen is meestal het ideale moment om op een leuke manier kennis te maken met de tandarts. Preventie van tandbederf is de voornaamste taak van onze kindertandartsen. 6-maandelijkse preventie controles worden aangewezen vanaf 2,5 jaar.

Vanaf de doorbraak van melktandjes raden wij aan om 1 maal per dag met peutertandpasta te poetsen, vanaf 2 jaar, 2 maal per dag.

Waarom is met je kinderen naar de tandarts komen zo belangrijk?

Indien er een gaatje ontwikkelt dan moet dit verzorgd worden, om te voorkomen dat de pijn de kop op steekt, om meer tandbederf op andere tanden, om abcessen te vermijden, om geen plaats te verliezen voor definitieve tanden.

Kinderen hebben hun gebit hard nodig om te praten en te eten. Het is erg vervelend als ze daar pijn hebben. Bovendien is een gezond gebit belangrijk voor het zelfvertrouwen van een kind. Vroegtijdig verlies van tanden kunnen ook pesterijen met zich meebrengen.

Hoe gaan we te werk?

Een correcte aanpak  is zeer belangrijk voor uw kinderen. Bij angst voor de tandarts kan dit de nodige verzorging bemoeilijken, juist daarvoor zijn  onze kindertandartsen heel goed voorbereid en laten we ze spelenderwijs kennis maken met de stoel, het spiegeltje, een boortje,… Is de angst of het behandelplan te groot dan kan er besloten worden om de behandeling te laten doorgaan met sedatie of onder algemene verdoving (narcodonie genoemd).