Bezig met laden...

Dit is een vakgebied, waarbij de tandarts zich bezig houdt met het verfraaien van het uiterlijk van de patiënt. Aangezien de tanden en kiezen een belangrijke rol spelen bij het uiterlijk stellen patiënten steeds vaker hogere eisen aan de esthetiek van hun tanden en kiezen.

Waarom uw tanden esthetisch laten behandelen?

Bij een gezonde mond kunnen zelfs kleine correcties resulteren in een grote esthetische verandering en dus een mooie glimlach. Soms echter zijn uitgebreide behandelingen noodzakelijk om zowel kleur, vorm als stand van de tanden te veranderen. Er word altijd gestreefd naar een natuurlijk ogend resultaat, waarbij de tanden harmonieus passen in een glimlach van een tevreden patiënt. Esthetisch tandheelkunde is heel complex en verschillende technieken kunnen gebruikt worden: composietvullingen, porseleinen facetten en kronen.

Hoe gaan we te werk?

Een eerste consultatie is zeer belangrijk. Na mondonderzoek wordt er een behandelplan opgezet met verschillende mogelijkheden geheel rekening houdend met u wensen.

Verschillende mogelijkheden:

  • Composietvullingen in de tanden: wanneer er een vulling in de voortand gemaakt moet worden zal de tandarts kiezen voor een tandkleurig vulmateriaal. Het meest toegepaste vulmateriaal is het zogenaamde composiet een kunststofvulling.
  • Composietvulling in kiezen: bij het vullen van een gaatje of een vervanging van een oude amalgaamvulling zal de tandarts ook een witte vulling gebruiken. Composiet wordt altijd verwerkt in combinatie met de ‘esthetiek’, waarbij het glazuur eerst voorbewerkt wordt met een zure gel. Hierdoor krijgt de composietvulling een betere hechting aan het glazuur, daardoor beter aansluit en bijna onzichtbaar wordt.
  • Facetten: een facet is een dun laagje vulmateriaal (een schildje) van composiet of porcelein dat op de tand word gekleefd. Het is een dun schelpje dat gekleefd wordt aan de buitenkant van de tand
  • Tandkroon: tandkronen versterken een beschadigde tand waarvan het overblijvende deel niet stevig genoeg meer is om een composietvulling vast te houden en/of ze zijn de laatste stap in de reconstructie van gedeeltelijk ontbrekende tanden en worden op een implantaat vastgemaakt. De kronen zijn op maat gemaakt, keramisch en zien eruit als uw eigen tanden en kiezen.