Bezig met laden...
Hoe kun je je tanden laten bleken? Wat is een veilige, snelle en betaalbare manier?

Vraag aan een van  onze tandartsen naar de beste manier om je tanden te bleken. Hij / zij weet meer over jouw persoonlijke mondgezondheid en kan je het beste adviseren. De tandarts heeft toegang tot de krachtigste professionele en veilige bleekproducten en heeft de expertise om de meest geavanceerde technologie te gebruiken en zo veiligheid en comfort te garanderen.

Is tandbleken veilig?

Ja, uit klinische studies blijkt dat tandbleken met carbamide of waterstofperoxide, onder toezicht van een tandheelkundige, veilig is voor de tanden en het tandvlees.

Welke soorten zijn er?

Home bleaching

De patiënt krijgt een individueel lepeltje (dat in de praktijk gemaakt word) mee naar huis en een aantal spuitjes bleekgel. Voordelen van deze methode zijn: weinig spoeltijd, voordelig, stapsgewijze bleekprocedure, waardoor het resultaat te evalueren is. Bij dagelijks 20minuten bleken is na een week het resultaat goed zichtbaar en na ongeveer 1 tot 2 weken is meestal de optimale bleking bereikt.

Let wel op! Tijdens de periode van het bleachen is het zeer belangrijk dat u geen gebruik maakt van gekleurde dranken of voeding (zoals bevoorbeeld: rode en witte wijn, cola, koffie, rode kool en zeker NIET te roken!)

Office bleaching

In onze praktijk word gekozen voor bleaching van Zoom. Deze nieuwe Philips Zoom bleekproducten voldoen volledig aan de nieuwe EU-regels, wat betekent dat ze maximaal 6% waterstofperoxide bevatten. Dit is de nieuwste generatie voor bleken in de praktijk, met spectaculaire resultaten na slechts één bezoek.

Let wel op! Na het bleachen is het zeer belangrijk dat u geen gebruik maakt van gekleurde dranken of voeding (zoals bevoorbeeld: rode en witte wijn, cola, koffie, rode kool en zeker NIET te roken!)

Wat zijn de bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerking is gevoeligheid van de tanden en het tandvlees. Je tandarts is de aangewezen persoon om te bepalen of je in aanmerking komt voor tandbleken en om ervoor te zorgen dat je de juiste concentratie van de bleekformule gebruikt. De Philips Zoom tandbleekproducten bevatten twee milde bestanddelen die de gevoeligheid van de tanden verminderen, namelijk kaliumnitraat en amorf calciumfosfaat (ACP).

Wat veroorzaakt verkleuring van de tanden?

Tandverkleuring kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn gebruik van verkleurende voedingswaren en dranken (bessen, koffie, thee, rode wijn). Maar ook geneesmiddelen, veroudering, tabak en trauma’s kunnen verkleuring veroorzaken.

Wat gebeurt er met een spalkje achter mijn tanden?

Een spalkje achter uw tanden is geen probleem voor het uitvoeren van een bleekbehandeling. Hier zal niets mee gebeuren.

Ik heb waarschijnlijk gaatjes. Kan ik dan toch mijn tanden laten bleken?

Vooraleer we tanden gaan bleken is het noodzakelijk dat u eerst een (half) jaarlijkse controle heeft laten uitvoeren en dat alle bijkomende behandelingen zoals vb. tandsteen en vullingen gebeurt zijn.

Zijn vullingen in het front van het gebit reden om tanden niet te bleken?

Nee, dat hoeft niet. Na onderzoek van het gebit word er een advies gegeven. In enkele gevallen wordt geadviseerd om de vullingen achteraf te laten vervangen en bij te laten werken door de tandarts. Samen kunt u bepalen wat de juiste volgorde is om weer witte tanden te krijgen.

Heeft tanden bleken zin bij heel erg verkleurde tanden?

Er is een viertal tinten te onderscheiden in de tandheelkunde voor tanden. Juist gele en bruinachtige tinten, veroorzaakt door voedingsmiddelen en/of tabak, zijn uitstekend te bleken.

Ik ben ouder dan 60 jaar. Is tanden bleken dan een probleem?

Nee, uw leeftijd is geen belemmering om de behandeling te ondergaan.

Mag ik alles eten en drinken voor en na de behandeling?

Voor de behandeling mag u alles eten en drinken. Na de behandeling mag u tot 48 uur na de behandeling geen kleurstoffen consumeren. De specialiste geeft u na de behandeling het nazorgadvies mee naar huis en neemt met u door welke producten u allemaal wel en niet mag eten en drinken gedurende deze 48 uur. Hetzelfde geldt voor het roken.

Is er voor deze behandeling een terugbetaling?

Neen, er wordt geen terugbetaling gegeven voor esthetische behandelingen.

Zijn de tandpasta’s met whitening even effectief?

Neen.