Bezig met laden...

Bleaching is een cosmetische behandeling van de natuurlijke tanden. Een uitgangspunt hierbij is dat behandelingen aan het gebit uitsluitend door bevoegden mogen plaatsvinden. Er zijn diverse soorten bleekmethoden. Wij maken een onderscheid in twee categorieën, de home- en office bleaching.

Waarom een bleaching laten uitvoeren?

Veel mensen beschouwen witte tanden als een aantrekkelijk deel van de glimlach. Het melkgebit van een kind is witter dan het volwassen gebit dat volgt. Naarmate de leeftijd stijgt zal het gebit donkerder worden. De verdonkering is een gevolg van veranderingen in de minerale structuur van het gebit, waarbij het glazuur minder poreus wordt. Het gebit kan ook donkerder worden door bacteriën, voeding en tabak. Doordat witte tanden onderbewust geassocieerd worden met jeugd, wordt er door veel mensen naar verlangd.

Hoe gaan we te werk?

Home bleaching:

De patiënt krijgt een individueel lepeltje (dat in de praktijk gemaakt wordt) mee naar huis en een aantal spuitjes bleekgel.

Voordelen van deze methode zijn:

  • Weinig spoeltijd
  • Voordeliger
  • Stapsgewijze bleekprocedure, waardoor het resultaat te evalueren is

Bij dagelijks 20min bleken is na een week het resultaat goed zichtbaar en na ongeveer 1 tot 2 weken is meestal de optimale bleking bereikt.

Let wel op! Tijdens en na de periode van het bleachen (48u) is het zeer belangrijk dat u geen gebruik maakt van gekleurde dranken of voeding (zoals bevoorbeeld: rode en witte wijn, cola, koffie, rode kool en zeker NIET te roken!)

Office bleaching:

In onze praktijk word gekozen voor bleaching van Philips Zoom. Ons tandbleekproces is jarenlang geperfectioneerd, zodat u verzekerd bent van witte tanden en de veiligste behandeling. Uw tandvlees wordt zorgvuldig beschermd met een speciale laag, waarna onze tandheelkundige de unieke tandbleekgel op basis van waterstofperoxide aanbrengt. Waterstofperoxide breekt de moleculaire verbindingen af die de vlekken op en in uw tanden veroorzaken. Het intense licht van de Philips Zoom WhiteSpeed Whitening LED Accelerator op de tandbleekgel laat het nog sneller werken en verbetert het resultaat zeer goed.

Let wel op! Na het bleachen (48u) is het zeer belangrijk dat u geen gebruik maakt van gekleurde dranken of voeding (zoals bevoorbeeld: rode en witte wijn, cola, koffie, rode kool en zeker NIET te roken!)